Κυριακή 19.05.2024

της δημοσιογράφου Κατερίνας Κουρτέλη

Συνεχίζεται και αυτή. την εβδομάδα η καλή τιμή εξαγωγής του πορτοκαλιού της Αργολίδας

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του valenciafruits.com, οι τιμές παραγωγού στην Ισπανία (Κόρδοβα) για τα πορτοκάλια χυμοποίησης διαμορφώθηκαν στα 0,28 έως 0,30 €/kg.

Πηγή:, 14/11/2023ΕΙΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΧΥΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Η «ΕΙΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΧΥΜΟΠΟΙΗΣΗΣ» που ορίστηκε από τους Α.Σ. της Αργολίδας, έχει λάβει ήδη (έως 14.11.2023) δύο προσφορές από αντίστοιχες βιομηχανίες για τα πορτοκάλια χυμοποίησης, με ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΤΙΜΗ 0,20 €/kg.

Δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί καμία συμφωνία. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και η επιτροπή αναμένει προσφορές και από άλλες επιχειρήσεις του κλάδου.

Πορεία της Αγοράς Εσπεριδοειδών 46η ΕΒΔΟΜΑΔΑ 2023

· Νεότερες εκτιμήσεις δείχνουν ότι η φετινή ποσότητα μανταρινιών Κλιμεντίνα θα είναι πολύ μειωμένη σε σχέση με μια τυπική χρονιά.

· Συνεχίζεται και αυτήν την εβδομάδα (46/23) με ικανοποιητικούς ρυθμούς η εμπορία πορτοκαλιών Ναβελίνα και μανταρινιών Κλημεντίνα από την Αργολίδα προς τις Ευρωπαϊκές αγορές.

· Υπενθυμίζεται ότι η χρονιά είναι όψιμη και συστήνεται στους παραγωγούς αυτοσυγκράτηση στην προσφορά, ώστε τα προϊόντα να αποκτήσουν οικονομικά αποδοτικό βάρος.

Τιμές Παραγωγού* 46η ΕΒΔΟΜΑΔΑ 2023

· ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΝΑΒΕΛΙΝΑ: 0,46 €/kg (σταθερή)

· ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ ΚΛΗΜΕΝΤΙΝΑ: 0,82 €/kg (αύξηση 1,2%)

*Οι παραπάνω τιμές αφορούν σε προϊόντα Α’ ποιότητας και είναι ΜΙΚΤΕΣ. Συμπεριλαμβάνουν δηλαδή όλα τα κόστη (συλλογή, καλλιέργεια, εισφορές, αποσβέσεις, κ.λπ.).

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: epitropicoop@gmail.com

Array

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ