Το ενδεχόμενο αύξησης των φορολογικών συντελεστών ή την αλλαγή στο καθεστώς των κοινωνικών επιδομάτων που αποδίδονται στους ελεύθερους επαγγελματίες απέκλεισε ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης.

Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης (28/9) σε ραδιοφωνικό σταθμό ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει περίπτωση η κυβέρνηση να εισάγει μέτρα προτού αυτά τεθούν σε διαβούλευση και πως από την αρχή έχει τονίσει πως δεν θα υπάρξει κανένας αιφνιδιασμός των πολιτών.

Δεν θα εισάγουμε ποτέ μέτρα χωρίς την κοινωνική συναίνεση

Ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης

Επισήμανε επίσης πως η κυβέρνηση έχει ήδη λάβει σημαντικά μέτρα για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών:

Τι ισχύει σχετικά με τα επιδόματα των ελεύθερων επαγγελματιών, καθώς και με τους συντελεστές φορολόγησης ξεκαθάρισε ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Χάρης Θεοχάρης, με παρέμβασή του στο ρ/σ Real FM και τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο κ. Θεοχάρης τόνισε χαρακτηριστικά ότι «δεν τίθεται κανένα ζήτημα αλλαγής στο καθεστώς των κοινωνικών επιδομάτων ή των κριτηρίων βάσει των οποίων αυτά αποδίδονται στους ελεύθερους επαγγελματίες».

Επιπλέον, επισήμανε ότι «η Κυβέρνηση έχει εξ αρχής τονίσει ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση αιφνιδιασμού των ελεύθερων επαγγελματιών ή γενικότερα, οποιασδήποτε μερίδας των πολιτών.

Ποτέ ως τώρα δεν έχουμε εισάγει – και δεν πρόκειται ποτέ να το κάνουμε – μέτρα χωρίς την κοινωνική συναίνεση, μέτρα τα οποία προηγουμένως δεν έχουν υποβληθεί στη διαδικασία της διαβούλευσης.

Ως Κυβέρνηση έχουμε ήδη πάρει σημαντικές πρωτοβουλίες (επέκταση των ψηφιακών συναλλαγών, τροποποιήσεις στη φορολογία, εντατικοποίηση ελέγχων κ.λπ.) για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής».

Στο πλαίσιο της ίδιας παρέμβασης, ο κ. Χάρης Θεοχάρης διευκρίνισε ότι δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο αύξησης των φορολογικών συντελεστών.