Κυριακή 19.05.2024

της δημοσιογράφου Κατερίνας Κουρτέλη

ΔΥΠΑ: Νωρίτερα θα καταβληθούν το δώρο Πάσχα και τα επιδόματα

Η ΔΥΠΑ αναμένεται να καταβάλλει νωρίτερα το δώρο Πάσχα στους άνεργους καθώς και τα επιδόματα

Νωρίτερα θα γίνει η καταβολή του δώρου Πάσχα στους ανέργους από τη ΔΥΠΑ καθώς ο Οργανισμός αναμένεται να καταβάλλει το δώρο Πάσχα σε χιλιάδες ανέργους την εβδομάδα πριν την Μεγάλη Εβδομάδα. Παράλληλα, θα γίνει και προπληρωμή των επιδομάτων και της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.

Ειδικότερα την εβδομάδα 22 με 26 Απριλίου αναμένεται να καταβληθεί το δώρο Πάσχα 2024 και να γίνει η προπληρωμή των τακτικών επιδομάτων ανεργίας, επιδομάτων μακροχρονίως ανέργων και των βοηθημάτων ανεργίας αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας.

Η προπληρωμή θα ολοκληρωθεί αυτόματα, μέσω απευθείας κατάθεσης στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Για τους ανέργους το Δώρο Πάσχα είναι ίσο με το μισό του μηνιαίου ποσού του επιδόματος ανεργίας ενώ χορηγείται ολόκληρο μόνο όταν οι δικαιούχοι έχουν επιδοτηθεί για όλο το χρονικό διάστημα από 1ης Ιανουαρίου έως 30 Απριλίου.

Πότε θα πληρωθεί το Δώρο Πάσχα 2024 σε εργαζόμενους

Το αργότερο μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη, δηλαδή την Πρωτομαγιά, οι εργαζόμενοι θα δουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς το δώρο Πάσχα για το 2024.

Ωστόσο οι εργοδότες έχουν την ευχέρεια να το καταθέσουν και νωρίτερα.

Για 600.000 εργαζομένους το δώρο Πάσχα θα είναι αυξημένο ακριβώς λόγω της αύξησης του κατώτατου μισθού από 780 ευρώ στα 830 ευρώ.

Για παράδειγμα κάποιος που αμείβεται σήμερα με τα 780 ευρώ του κατώτατου μισθού θα έπαιρνε δώρο Πάσχα 406,25 ευρώ. Με την νέα αύξηση θα λάβει δώρο Πάσχα 432,29 ευρώ.

Το δώρο Πάσχα υπολογίζεται βάσει των καταβαλλόμενων τακτικών αποδοχών την 15η ημέρα πριν το Πάσχα, εφόσον αυτές είναι ίσες ή ανώτερες των νομίμων. Επομένως οι αποδοχές αυτές θα είναι αυξημένες κατά 6,4% λόγω της αύξησης του κατώτατου μισθού.

ΠΗΓΗ:NEWSBOMB.GR

Array

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ