Κυριακή 19.05.2024

της δημοσιογράφου Κατερίνας Κουρτέλη

Εκατόμβη νεκρών στην Λιβύη από την κακοκαιρία Ντάνιελ

Στους 5.300 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τους χείμαρρους και τις πλημμύρες που σάρωσαν την πόλη Derna της Λιβύης, σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία που εξέδωσε χτες Τρίτη το υπουργείο Εσωτερικών της κυβέρνησης που όρισε η Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ο αξιωματούχος των μέσων ενημέρωσης του υπουργείου, Μοχάμεντ Αμπού Μοσέ, δήλωσε στο Λιβυκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι ο αριθμός των νεκρών στη Ντέρνα ως αποτέλεσμα της καταστροφικής μεσογειακής καταιγίδας ξεπέρασε τους 5.300 ανθρώπους και υπάρχουν χιλιάδες αγνοούμενοι.

Ο Αμπού Μόσα επιβεβαίωσε ότι οι τοπικές ομάδες διάσωσης συνεχίζουν την αναζήτηση αγνοουμένων και τη διάσωση των εγκλωβισμένων και πληγέντων, καλώντας τη διεθνή παρέμβαση για να βοηθήσει στις προσπάθειες διάσωσης και να προστατεύσει όσους επλήγησαν από τις άνευ προηγουμένου πλημμύρες.

Οι θάνατοι και οι καταστροφές που προκάλεσε η καταιγίδα Ντάνιελ υπογραμμίζει τη σοβαρότητά της, καθώς και την ευπάθεια μιας χώρας που έχει σπαραχθεί από το χάος για περισσότερο από μια δεκαετία.

Η ξένη βοήθεια άρχισε να φτάνει στη Ντέρνα χτες Τρίτη, περισσότερες από 36 ώρες μετά την καταστροφή.

Οι πλημμύρες προκάλεσαν ζημιές ή κατέστρεψαν πολλούς δρόμους που οδηγούσαν στην παραλιακή πόλη, η οποία έχει πληθυσμό περίπου 89.000 κατοίκους.

Array

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ