ΑΡΓΟΛΙΔΑ - 27/06/2023 - 10:47 πμ
Η ειδικότητα Τεχνικός Αρτοποιείας , Ζαχαροπλαστικής από φέτος στο ΙΕΚ Τουρισμού Πελοποννήσου
Η ειδικότητα Τεχνικός Αρτοποιίας & Ζαχαροπλαστικής εντάχθηκε από φέτος στην Τουριστική Σχολή Αργους ΙΕΚ Τουρισμού και προσφέρει 20 θέσεις σε απογευματινό τμήμα.
Ο κλάδος της αρτοποιίας-ζαχαροπλαστικής είναι ένας από τους πλέον δυναμικούς πυλώνες της βιομηχανίας τροφίμων.
Ο θεμελιώδης ρόλος των αρτο-ζαχαροπλαστικών σκευασμάτων στις καθημερινές διατροφικές μας συνήθειες έχει επιβάλει την ανάγκη για εξειδικευμένους επαγγελματίες, αυξάνοντας σημαντικά τόσο τη ζήτηση, όσο και τις οικονομικές απολαβές του κλάδου.
O απόφοιτος του ΙΕΚ Τουρισμού Πελοποννήσου ( Αργος) της ειδικότητας «Τεχνικός Αρτοποιός – Ζαχαροπλαστικής» με τις εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες που έχει αποκτήσει κατά την εκπαίδευσή του στα 2 χρόνια της σχολής , αλλα και την 6 μηνη αμοιβόμενη πρακτική άσκηση ασχολείται με την παρασκευή άρτου, αρτοσκευασμάτων, γλυκών και εδεσμάτων κάθε είδους και μορφής, οργανώνει την παραγωγή τους στις αναγκαίες ποσότητες, σύμφωνα με τους αγορανομικούς και υγειονομικούς κανόνες.
Array