Παρασκευή 24.05.2024

της δημοσιογράφου Κατερίνας Κουρτέλη

Καιρός: Από τα δυτικά ξεκινά η αλλαγή – Πότε θα πέσει λασποβροχή στην Αττική

Θοδωρής Κολυδάς και Κλέαρχος Μαρουσάκης εξηγούν πώς θα αλλάξει ο καιρός σήμερα, Πέμπτη, και αύριο, Παρασκευή.

Από τα δυτικά και συγκεκριμένα το νοτιοανατολικά του Ιονίου πελάγους ξεκινά η αλλαγή του καιρού που θα απασχολήσει ολόκληρη τη χώρα «χωρίς τα φαινόμενα να είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά», όπως είπε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης το πρωί της Πέμπτης.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του ΟΡΕΝ οι βροχοπτώσεις του επόμενου 48ωρου στα νότια θα συνοδεύονται και από σκόνη και θα είναι λασποβροχές.

Ειδικά για την Αττική είπε ότι «από το μεσημέρι και απόγευμα αναμένονται πρόσκαιρες λασποβροχές, ήπιες βροχοπτώσεις», ενώ για τη Θεσσαλονίκη σημείωσε ότι «ο καιρός θα είναι πιο βαρύς προς το απόγευμα και βράδυ με ισχυρές βροχές και καταιγίδες ιδιαίτερα προς τη Χαλκιδική και περιοχές που βρέχονται από το βόρειο βορειοδυτικό Αιγαίο».

Από το Σάββατο με τη βοήθεια των βοριάδων θα αρχίσει να εξασθενεί η αφρικανική σκόνη που θα είναι πιο αισθητή σε Κρήτη και Δωδεκάνησα ενώ από την ερχόμενη εβδομάδα μας έρχονται θερμές αέριες μάζες από Τετάρτη-Πέμπτη, κατέληξε στην πρόγνωσή του για τον καιρό ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Μεταφορά Σκόνης 9 με 13 Μαίου 2024

Η ανάρτηση του διευθυντή της ΕΜΥ για την αφρικανική σκόνη μέχρι τις 13 Μαΐου

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, η μεταβολή του καιρού θα έχει βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές. «Τα φαινόμενα τη νύχτα προς την Παρασκευή θα ενταθούν στην κεντρική Μακεδονία, τις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, τη βόρεια Εύβοια και τη βορειοανατολική Στερεά» σύμφωνα με ανάρτησή του στο Χ.

 

Όσον αφορά τη σκόνη που θα μείνει πάνω από την Ελλάδα μέχρι την Τρίτη (13/5), ο κ. Κολυδάς σημειώνει ότι « την Πέμπτη και την Παρασκευή θα έχουμε ασθενή έως μέτρια μεταφορά σαχαριανής σκόνης προς την περιοχή μας» και ότι «η μεταφορά της σκόνης στα κατώτερα και μέσα ύψη της τροπόσφαιρας δεν θα διατηρηθεί αιωρούμενη στην ατμόσφαιρα, καθώς σε συνδυασμό με τις βροχοπτώσεις θα παρασυρθεί θα πέσει και θα σημειωθούν λασποβροχές κυρίως στα νότια.

ΠΗΓΗ: PROTOTHEMA.GR

Array

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ