Κυριακή 14.07.2024

της δημοσιογράφου Κατερίνας Κουρτέλη

Ντίνα Καραγιάννη: Ήρθε η ώρα να βγούμε από το τέλμα…

Η δημοφιλία της είναι αναμφισβήτητη τόσο εντός όσο και εκτός διαδικτύου στην αληθινή πιάτσα, εκεί που άπαντες κρινόμαστε για αυτό που πραγματικά είμαστε και όχι για αυτό που φαινόμαστε. Εύστροφη και πολυμήχανη – λέγεται από πολλούς – ότι συνέβαλε τα μέγιστα στην δημιουργία Δημοτικής Παράταξης με επικεφαλής τον πρόεδρο του ΔΣΑ Δημήτρη Ορφανό. Έκτοτε, με τις κατάλληλες διαβουλεύσεις και διεργασίες ο πολιτικός συνδυασμός “Όραμα Δημιουργίας” διεκδικεί με σημαντικές αξιώσεις την διακυβέρνηση του Δήμου Ναυπλιέων.

Προφανώς ο ανωτέρω πρόλογος γράφτηκε για την υποψήφια δημοτική Σύμβουλο και γνωστή επιχειρηματία κ. Ντίνα Καραγιάννη και παραπέμπει στις ακόλουθη και εμπεριστατωμένη συνέντευξη την οποία παραχώρησε στον Κώστα Πρώιμο.

Κώστας Πρώιμος: Κυρία Καραγιάννη, στην δήλωση της υποψηφιότητας σας αναφέρεστε σε μια πάλη που θα πρέπει να δώσετε όλοι μαζί για τις νέες γενιές. Ποιοι θα συμπράξετε προς αυτήν την κατεύθυνση; Έχετε εκπονήσει συγκεκριμένο σχέδιο που θα εγγυηθεί ένα καλύτερο αύριο για τους νέους ανθρώπους του Δήμου Ναυπλιέων;

Ντίνα Καραγιάννη: Οι νέες γενιές αποτελούν το μέλλον της Ελλάδας. Δυστυχώς, ως χώρα, διαχρονικά, δεν εμπιστευόμαστε τη νέα γενιά, την απογοητεύουμε και την κατηγορούμε. Οι μεγαλύτεροι νομίζουμε ότι τα ξέρουμε όλα και δεν θυμόμαστε την εποχή που εμείς αποτελούσαμε τη νέα γενιά. Δεν θυμόμαστε τις ανησυχίες που είχαμε τότε και τους προβληματισμούς για το μέλλον.

Η νεολαία πρέπει να είναι ο καθοριστικός παράγοντας που πρέπει να λαμβάνεται υπόψιν πριν από τον σχεδιασμό και την άσκηση οποιαδήποτε πολιτικής. Τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, πριν αποφασιστεί η άσκηση οποιασδήποτε πολιτικής, πρέπει να περνά μέσα από το φίλτρο της νέας γενιάς. Όπως μελετάται ο οικονομικός αντίκτυπος μια πολιτικής, έτσι πρέπει να μελετάται και ο αντίκτυπός της στην νεολαία μας. Άλλωστε, όλες οι αποφάσεις αφορούν το μέλλον, άρα όλες οι αποφάσεις αφορούν τους νέους μας γιατί αυτοί είναι το μέλλον. Είναι άδικο να μην τους ρωτάμε, είναι άδικο να τους υποτιμούμε και περισσότερο όλων είναι άδικο να τους κατηγορούμε και από πάνω.

Στο πρόγραμμα της παράταξής μας “Όραμα Δημιουργίας” τοποθετούμε τη νέα γενιά στο επίκεντρο, στην πρώτη γραμμή. Στην 10η ενότητα αναφερόμαστε σε 26 διαφορετικές προτάσεις- δράσεις που αφορούν αποκλειστικά τους νέους μας. Η νεολαία θα έχει τη θέση που της αξίζει στον Δήμο μας.

Επιπλέον, στην 13η ενότητα του προγράμματός μας, διατυπώνουμε 6 διαφορετικές προτάσεις αναφορικά με τις ενέργειες στις οποίες μπορεί να προχωρήσει ο Δήμος με σκοπό την επίλυση του δημογραφικού προβλήματος. Γιατί χωρίς την επίλυση αυτού του ζωτικού για την ύπαρξή μας προβλήματος, αύριο δεν θα υπάρχουν ούτε νέες γενιές αλλά ούτε και εμείς οι ίδιοι.

► Προφανώς λόγω της δημοφιλίας σας θα είχατε ευχέρεια πολιτικών επιλογών σε διευρυμένη αυτοδιοικητική κλίμακα – ανεξάρτητης Κομματικής Ταυτότητας. Γιατί με το “Όραμα Δημιουργίας;”

Ντίνα Καραγιάννη: Γιατί ο τίτλος της παράταξής μας δεν είναι μόνο ένας τίτλος. Είμαστε μια Ομάδα ανθρώπων, με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Ορφανό, που έχουμε Όραμα για το Δήμο μας. Όραμα να Δημιουργήσουμε το Ναύπλιο του 2030. Αρκετά υπέφερε ο Δήμος μας τα τελευταία χρόνια, αρκετά δυσφημίστηκε ακόμα και πανελλαδικά. Ήρθε η ώρα να βγούμε από το τέλμα. Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε σελίδα και να ανοίξουμε ένα νέο κεφάλαιο για τον Δήμο Ναυπλιέων με τίτλο Ανάπτυξη – Διαφάνεια – Συμμετοχή. Να γίνουμε ένας Δήμος για τον οποίο θα είμαστε υπερήφανοι.

Ένας Δήμο που θα υιοθετήσει τις βέλτιστες πολιτικές σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Σε αυτή τη μάχη θα αξιοποιήσουμε το καλύτερο δυνατό ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου μας.
Στο “Όραμα Δημιουργίας” έχουμε επικεφαλής έναν Άξιο άνθρωπο, με το Α κεφαλαίο, τον Δημήτρη Ορφανό. Έναν επιτυχημένο και καταξιωμένο νομικό που διαθέτει απαράμιλλο ήθος και αρχές. Και όλη η παράταξή μας στελεχώνεται από προσωπικότητες με το ίδιο ήθος και τις ίδιες αρχές. Προσωπικότητες με κοινωνική και επαγγελματική καταξίωση και επιτυχημένοι ο καθένας από το δικό του μετερίζι.

► Έχει “αποκρυσταλλωθεί” μια μακρά και πρωτοφανή πολιτική και όχι μόνο πόλωση, ιδιαίτερα στο εκλογικό κλίμα του Ναυπλίου. Σας ενοχλεί; Εκτιμάτε πως χάνει ή κερδίζει ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όταν οι όποιες παραταξιακές αντιπαραθέσεις φτάνουν στα άκρα;

Ντίνα Καραγιάννη: Είναι γεγονός ότι ζούμε ένα πρωτοφανές εκλογικό κλίμα. Ομολογώ ότι δεν το περίμενα, όταν πήρα την απόφαση να κατέλθω στον εκλογικό στίβο του Δήμου Ναυπλιέων, ότι θα φτάναμε στο σημείο να ασχολούνται με τις εκλογές στο Ναύπλιο πανελλαδικά και όχι για καλό λόγο. Δεν περίμενα, εν ενεργεία Δήμαρχος, να προβεί σε τέτοιες αήθεις και απρεπείς ενέργειες που μας πρόσβαλαν όλους.

Η παράταξή μας, Όραμα Δημιουργίας, εδώ και πολύ καιρό καταγγέλλει την ανικανότητα και αναδεικνύει την οικονομική και όχι μόνο κακοδιαχείριση της απερχόμενης δημοτικής αρχής. Οι καταγγελίες μας αναφέρονται σε αντικειμενικά και μη αμφισβητήσιμα στοιχεία. Ασκούμε τον προβλεπόμενο δημοκρατικό έλεγχο σε μια εκλεγμένη δημοτική αρχή και ζητούμε Διαφάνεια.
Ωστόσο, οι καταγγελίες μας όχι μόνο ποτέ δεν απαντήθηκαν αλλά προκάλεσαν και αυτές τις αήθεις και πανελλαδικός καταδικαστέες πράξεις του απερχόμενου Δημάρχου, ο οποίος αντί να ζητήσει μια αυτονόητη συγνώμη, αντ’ αυτού προβαίνει και σε συκοφαντικές δηλώσεις.
Από την πλευρά μας, η όποια αντιπαράθεση ήταν καθαρά πολιτική και δεν οδηγηθήκαμε σε κανένα άκρο. Από τις καταγγελίες μας και από τις μη απαντήσεις οι συνδημότες μας κατάλαβαν πολλά. Κατάλαβαν ότι πρέπει να μας εμπιστευτούν για να οδηγηθούμε μαζί στο Ναύπλιο του 2030 με Όραμα Δημιουργίας.

πηγή : enpel.gr

Array

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ