Κυριακή 14.07.2024

της δημοσιογράφου Κατερίνας Κουρτέλη

Ποινή φυλάκισης δύο ετών για τον Φρέντη Μπελέρη

Ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας και ευρωβουλευτής της ΝΔ, Φρέντη Μπελέρης, θα παραμείνει στη φυλακή μέχρι τον Οκτώβριο, σύμφωνα με την σημερινή απόφαση του Αλβανικού δικαστηρίου.

ο ειδικό δικαστήριο SPAK έκρινε ένοχο τον εκλεγμένο Ευρωβουλευτή με ΝΔ Φρέντη Μπελέρη. Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης δύο χρόνια για τον Φρέντη Μπελέρη.

Ο μοναδικός φυλακισμένος Ευρωβουλευτής που εξελέγη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, θα παραμένει στη φυλακή στο Φιέρι μέχρι μέσα Οκτωβρίου 2024 αφού το προεδρείο ανακοίνωσε πως παραμένουν οι ποινές όπως αποφασίστηκαν πρωτόδικα.

Το επόμενο βήμα είναι η προσφυγή στο ευρωπαϊκό δικαστήριο. Το «παρών» στη δικαστική διαμάχη έδωσε και η πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα, Κωνσταντίνα Καμίτση.

Ο Πέτρος Μπελερης γιος του Φρέντη Μπελέρη σχολιάζοντας την απόφαση είπε: «Το εφετείο έδωσε μια απόφαση ντροπή με μια δίκη παρωδία».

Η Κωνσταντίνα Καμίτση πρέσβης Ελλάδας στα Τίρανα σχολιάζοντας την απόφαση ανέφερε: «Με την σημερινή απόφαση του εφετείου Τιράνων ουσιαστικά ολοκληρώνεται η δικαστική υπόθεση του εκλεγμένου Φρέντη Μπελέρη από την αλβανική δικαιοσύνη. Δυστυχώς πολλές πτυχές της υπόθεσης αφήνουν πολλά ερωτηματικά για την αντικειμενικότητα της διαδικασίας όπως λόγου χάρη η παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας, η μη δυνατότητα να ορκιστεί. Η παρατεταμένη προφυλάκιση του υπερβολική ποινή σε σχέση με το υποτιθέμενο έγκλημα. Παρά την επιθυμία του λέω της Χειμάρρας όπως αυτή εκφράστηκε δημοτικές εκλογές τον Μάιο ο Δήμος διοικείται εδώ και ένα χρόνο από πρόσωπα τα οποία δεν έχουν εκλεγεί από το λαό της Χειμάρρας. Προτεραιότητα της Ελλάδας αποτελεί πάντα η τήρηση του κράτους δικαίου. Ο κύριος δουλεύεις αποτελεί πλέον επισήμως εκλεγμένο μέλος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Είναι δημοκρατική απαίτηση και απαίτηση του κράτους δικαίου οι εκλεγμένοι ευρωβουλευτές να μπορούν να παρίστανται αυτοπροσώπως σε όλες τις εργασίες του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και αρχής γενομένης από την ολομέλεια του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου μέσα στον Ιούλιο.

πηγή : newsbomb.gr

Array

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ